Нарешті прийшло тепло, очищаються від снігу та солі дороги, сохнуть стежки у парках, хочеться швидше дістати велосипед і вперед. Але, перш за все його потрібно підготувати до активного використання.

  1. Якщо перед сезонним зберіганням байк ви не мили, не знімали старе мастило з механізмів, що труться, і пил з рами, що накопичилася за сезон, то почніть передсезонне техобслуговування велосипеда саме з очисних процедур.
  2. Також варто перевірити колодки на знос, так як вони безпосередньо відповідають за вашу безпеку на дорозі. Справні гальма і нові колодки дають впевненість при будь-яких умовах катання і на спусках в першу чергу.
  3. Також зверніть увагу, якщо гальмо після тривалого простоювання видає неприємний скрип при активній роботі. Швидше за все це свідчить про те, що обід брудний. Його область контакту потрібно протерти спиртовим розчином.
  4. І незалежно від того, змащували ви ланцюг перед зимою чи ні, необхідно його очистити від старого мастила, а потім заново змастити.
  5. Паралельно з цим варто оглянути велосипед на наявність деформацій та хиткість деталей, то ж наступним кроком є озброєння шестигранником і підтягування усіх основних кріплень.
  6. Ну, й мабуть останній етап перед виїздом на дорогу на своєму велосипеді, це накачування та перевірка коліс. Переконайтеся, що Ваші колеса не спускають і камера збортована правильно.
  7. До цього процесу можна так само віднести встановлення назад електронних приладів, які були зняті перед зимою з велосипеда, регулювання висоти положення керма та сидіння, але це вже за бажанням. 

І не забувайте про товари, що допомагають Вас убезпечити, широкий вибір яких представлений в нашому розділівелотовари.